toyota_seiklusministeerium_autoorienteeurmine_hiiumaa_3

Hilux´ide suvepäevad 🙂

Vihmane reede Kärdlas ei olnud just eriti paljulubav. Oli päev, kui Hiiumaallt Ristna otsast sai alguse Toyota Balticu autoorienteerumine. Sõites stardikohta, kaunisse Ristna Puhkekülasse, läks Ilm aina paremaks ja pilved olid stardihetkeks kadunud. Palju võis näha uniseid nägusid, mis siiski olid suhteliselt positiivselt meelestatud. Näha oli ka ilusaid punaseid ja täiesti uusi Toyota Hiluxe. Kogusin rahva kokku ja tegin kiire briifi.

Jutu järgi orienteerus enamus rahvast esimest korda. Seega tõotas tulla põnev võistlus. Peale lühikest tutvustust ja orienteerumise äpp´i allalaadimist, olid võistkonnad valmis ja kõlaski stardipauk. Sel hetkel oli segadust palju – kes millise autoga sõidab, kes kus tiimis olema peab. Suures segaduses jäeti üks tiimiliige maha ja tema leidis koha viimasena lahkunud autos. Võistlusrada viis osalejad läbi 50 kontrollpunkti Kärdla poole. Enamikeks punktideks olid kohalikud vaatamisväärsused ja nendest tuli leida vastus esitatud küsimusele. Tänu nutirakendusele olid kõik meeskonnad ilusti kaardil näha ja samamoodi olid näha ka nende kiirused. Nähes, et kõik olid järjepeale saanud, võtsin suuna Kärdlasse ja tegin osalejaid ootates kerge kohvi-ringi.

toyota_seiklusministeerium_autoorienteeurmine_hiiumaa

Võistluse kaart

Võistluse rada oli paigutatud kolmele kaardile ja esimesed 20 punkti tuli võtta punkte etteantud järjekorras. Viimased 30 punkti, mis asusid Kärdlas, võis võtta vabalt valitud järjekorras. Aega läks ja lõpuks hakkasid meeskonnad ka Kärdlasse jõudma. Kuna kontrollaeg oli napp 3 tundi, siis tagumised tiimid väga palju punkte Kärdlas võtta ei jõudnudki.

DSCF9068

Auhinnad Pitsu poest

Võistluse finish asus Kärdla sadamas, kus hiljem osalejad mõnusa kõhutäie Resto Kuuri abiga said. Finishi kellaajaks oli märgitud 13.30 ja selleks ajaks jõudis kohale 5 tiimi. Kaks tiimi jäid hiljaks ja seepärast ei saanudki tulemust kirja. Tiim nimega CHR jäi hiljaks 2 minutit ja tänu sellele kaotas ka võistluse võidu. Teine suurem altminek oli tiimil Hugo, kes ei saanud äpp´i tööpõhimõttest aru ja sisestas 9 valet tähte. Iga vale täht võttis skoorist 3 punkti maha ja tänu sellele kaotas meeskond 27 punkti. Vaadates tulemusi, on näha, et nad on kaotanud kokku 54 punkti. Seega teine 27 punkti tuli sellest, et punkte sisestati peale finishi aega. Tänu sellele jäid nad ilma ka kolmandast kohast. Peale kokkuvõtet sai autasustatud kolme parimat tiimi hiiumaiste meentega ja oligi selleks korraks kõik.

Kokkuvõtteks võib öelda, et üritus õnnestus ja rahvas tuli seiklusega ilusti kaasa.

Toyota Baltic AS kommentaar:

Suur-suur aitäh väga laheda orienteerumise eest! Kõigile meeldis! Me ei ole kindel, kui palju vaatamisväärsusi jõuti näha, sest hasart oli kõigil sees :)) Võibolla saab äppi täiendada nii, et igas kohas peab vähemalt 30 sekundit paigal püsima :))