Seiklusorienteerumiste sari Avastades on jõudnud Tallinn-Türi raudteeliinile. Eelmise aasta lõpus oli peatuseks Rapla, kus osalemas käis 76 tiimi ja 234 seiklejat. Jaanuris peatusime Kohilas, kus tehti uus osalejate rekord(89 tiimi). Veebruariks jõudsime Sakku ja 7 veebruaril tõmbasime sellele seiklusele joone alla. Sakus tuli rajale 71 tiimi ja rebimine seikluse edetabelis oli väga pingeline.

Saku on alevik Harju maakonnas, Saku valla keskus. Saku oli 4740 elanikuga Eesti suurim alevik. Praegu on Sakust suurema elanike arvuga Haabneeme ja Peetri alevikud. Sakut on nimetatud Eesti õllepealinnaks, 2005. aastast kannab Saku õllekultuuri pealinna tiitlit.

Peale registreerimist said osalejad e-mailile seikluse kaardi. Seekord oli seikluslikuks elemendiks see, et punktidel olid võetud ära numbrid ja punktis pidid ise nuputama, et mis küsimus antud punkti kohta käis. Olukorra tegi lihtsamaks see, et äpis näitab viite lähimat punkti ja selle abil sai osa küsimusi välistada.

Lisaülesandena oli kaardile märgitud ruut, kust tuli leida võimalikult palju puude infotahvleid. See ülesanne oli mõnegi tiimi jaoks paras väljakutse, sest lund oli üle põlve ja sõltuvalt lähenemise kohast ei pruukinud kõiki tahvleid korraga märgata. Kokku oli selles alas 10 tahvlit ja maksimumskooriga jõudis tagasi 12 tiimi. Tahvlite asukohad olid sellised:

Viimasel ajal olen ma seiklusse pannud paar viguriga punkti, kus tuleb natuke hoolikamalt lugeda. Kui pulss on kõrge, adrenaliin möllab ja hingamine on raskendatud, siis võib aju genereerida igatsorti põnevaid asju. Seekord oli nipiga punktiks KP35, kus 30 tiimi pani äppi vale vastuse(variant c ehk 16,2). Küsimus punkti kohta oli: Infotahvel – Liida Rabametsa terviseradade pikkused ja vastus on?

Variandid olid a) 13,5 km b) 12,5 km c) 16,2 km

Palju pusimist nõudis ka kontrollpunkt number 97, milleks oli mälestuskivi lumes. Kuna ta oli maapinnale nii ligidal, siis igapäev pidi mõni tiim seda uuesti otsima ja puhtaks lükkama.

Väga paljudel tiimidel jäi võtmata ka KP94. See oli punkt, mis asus lisaülesande juures kasti sees. Küsimus punkti kohta oli veider ja enamus tiime otsis seda vast Saku koolide juurest. Küsimus punkti kohta oli: Infotahvel – Saku kooli mis aasta lend?

Kui nüüd punkidele numbrid ka juurde panna, siis oleks kaart olnud palju lihtsam:

Seikluse käigus läks rajalt kaduma ka üks punkt, mille ma kõigi tiimide kontole lisasin. Tegemist oli KP31-ga Ülase tänava alguses. Seikluse alguses oli see veel olemas, aga viimastel päevadel seiklejad nägid vaid tühja posti. Projekt pidi kestma märtsini, aga ju siis sai projekt varem valmis.

Seiklusel osales 71 tiimi ja neist üks tiim oli ratastel. Seiklejat tulemused ja teekonnad leiab: https://nutilogi.web.app/AvastadesSakut

Seiklusel kasutusel olnud punktide pildid leiab Seiklusministeeriumi Facebooki lehelt galeriist

Seikluse pingerida on selline:

Aitäh kõigile osalejatele ja näeme juba Paldiski seiklusel