Peale Ringvaate saatejuhtide Muttika ja Hermaküla seiklust Tabasalus võttis minuga ühendust Kadrina Kultuurikoja esindaja ja palus Kadrinasse ka kontaktivaba rada. Soov oli seiklus avada esimesel võimalusel ja nii ma sammud Kadrina poole seadsin. Olin Kadrinast kaks korda läbi sõitnud ja see oli ka kogu teadmine 2113 elanikuga alevikust.

Kohapeale jõudes oli selge, et tegemist on ühe väga vahva kohaga, mis areneb väga jõudsalt. Vaadata oli palju ja üsna ruttu oli mul gps-s olemas ligi 60 punkti, mida võiks seiklusel kasutada. Kiriku aiast leidsin Eesti ühe võimsama Vabadusesõja ausamba:

Lisaks põnevatele skulptuuridele kooliaias ja kiriku ümbrus jäi silma mälestuspink Naismehhanisaatoritele:

Ja üsna selle pingi lähedalt leidsin ka ühe hobujõu 🙂

Vanade kuuride ja garaažide seintelt leidsin suure koguse tänavakunsti. Tänavakunst oli ka selle seikluse märksõna ja rajale jõudis tervelt 7 meistriteost. Päris mitu neist olid suhteliselt sarnase käekirjaga ja tundus, et autor võiks olla neil sama:

Raja lõpuosas käisin läbi ka kohalikust rahvamajast, mis peaks Eesti üks suurimaid olema. Kohalikud kultuuritegelased tutvustasid uhkusega korda tehtud ruume ja rääkisid tuleviku plaanidest. Tundub, et Kadrina kultuurielu on heades kätes.

Lõpuks sai seikluskaart selline:

Seiklusrada oli avatud nädala ja selle aja jooksul jõudis rajale 123 tiimi, kellest 106 seiklesid jala ja 17 olid ratastel. Seekord oli kaart suhteliselt lihtne ja rada üpris lühike. Kiiremad tiimid läbisid raja umbes tunniga ja kiirem tiim näitas aega 53 minutit ja 9 sekundit. Hästi positiivne oli ka see, et kohapealt ei tulnud ühtegi kurja kõnet maaomanikelt ja teavitustöö oli väga hästi tehtud.

Kuidas kellelgi läks? Seikluse tulemusi saad näha siit: https://nutilogi.web.app/AvastadesKadrinat

Vasakult ülevalt menüüst vali results. Seiklejate teekondi näed valides Tracks ja valides Replay. Valikutest vali ühisstart ja alt äärest saad valida mahamängimise kiirust. Show KP-s paneb punktid kaardile. Tulemuste lehel tiimi nimel klikkides on näha ka õiged ja valed vastused.

Aitäh kõigile osalejatele ja juba reedest on avatud uus seiklus ja sedakorda avastame Türit!