Rae Noortekeskus palus Seiklusministeeriumi appi, et korraldada üks vahva kontaktivaba autoseiklus Rae vallas. Kuupäevaks sai valitud laupäev 23. jaanuar ja registreerimine saigi avatud. Rajale lubati kuni 50 tiimi ja reede 22. jaanuri õhtuks olid kõik kohad täidetud.

Laupäeva hommik, suure sula ja nelja pluss kraadiga, tõi Rae valla kontaktivabale autoseiklusele 48 tiimi ja rohkem kui 150 seiklejat. Osalejate ülesandeks oli kahe seikluskaardi abil läbida võimalikult palju kontrollpunkte. Punkte oli rajal 40 ja neid võis läbida endale sobivas järjekorras. Punktideks olid põnevad paigad ja neist tuli leida vastus legendis esitatud küsimusele.

Seikluskaarte jagati Järveküla noortekeskuses ja osalejad said kaardid ka registreerimisel kasutatud e-mailile.

Järveküla Noortekeskus osalejate ootuses – Rae valla kontaktivaba autoseiklus 23.01.21

Seikluskaarte oli kaks ja need käisid omavahel kokku.

Rae valla kontaktivaba autoseiklus 23.01.21 – Kaart 1

Rae valla kontaktivaba autoseiklus 23.01.21 – Kaart 2

Kui esimesed tiimid olid rajale läinud, siis märkasin, et kaardil olev punkt number 36 on sattunud natuke valesse kohta. Lisasin äppi tegeliku asukoha koordinaadid ja loodan, et see väike näpuviga väga palju osalejate tulemusi ei mõjutanud.

Rajal tuli lisaülesandena teha oma tiimist 5 ägedat pilti ja neid korraldajaga jagada. Fotosid laekus osalejatelt rohkelt ja väga paljud pildid olid täis positiivseid emotsioone. Rajal tehtud pilte saab näha siit: Seiklusministeeriumi album osalejate fotodega

Võistkond Beatrice – Rae valla kontaktivaba autoseiklus 23.01.21

Kiiruseületusega jäi seekord vahele 12 tiimi. Rikkumised ei olnud suured ja enamusel tiimidel oli 1-2 rikkumist. Kiirused olid märgitud Maaameti kaardi Maanteeameti kaardirakenduse järgi ja olid kõik +5 km/h märgil näidatud kiirusest. Rikkumine läks arvesse siis kui ta kestis kauem kui 10 sekundit. Kõik rikkumised, mis hetkel tabelis on, on kestnud kauem kui 10 sekundit ja iga rikkumine tõi tiimile -5 punkti.

Esikolmik oli sel korral selline, kus määravaks sai kiireim aeg:

🥇 Squad 225 punkti
🥈 Metsanurme 225 punkti
🥉 Mulgid 225 punkti

Seikluse tulemusi ja teekondi saab näha siit: https://nutilogi.web.app/RaeVallaAutoseiklus

Seiklejate teekondi näed valides Tracks ja valides Replay. Valikutest vali ühisstart ja alt äärest saad valida mahamängimise kiirust. Show KP-s paneb punktid kaardile. Tulemuste lehel tiimi nimel klikkides on näha ka õiged ja valed vastused.

Rajal olnud kontrollpunktide pildid leiad siit albumist: Seiklusministeeriumi pildid rajalt

Aitäh ja uute seiklusteni! Kui tekkis huvi seikluste vastu, siis hetkel on kontaktivaba seiklus jala või ratastel Kohilas:

19.01-24.01 Seiklusorienteerumine Avastades Kohilat