Pühapäeva hommikul võtsin suuna Tartumaale Luunjasse, kus oli plaanis korraldada üks vahva matkamäng. Ilm oli ilus ja päike kõrvetas nagu oleks südasuvi. Seikluse start oli plaanitud keskpäevaks ja pool tundi varem oli Luunja Kultuurikeskuse esine saginat täis. Kohale oli tulnud nii peresid, sõpruskondi kui ka täitsa tippsportlasi. Seikluse eelregistreerimine oli suhteliselt tagasihoidlik ja seda suurem rõõm oli näha nii palju rahvast stardis.

Vahetult enne starti andsin ülevaate seiklusest, äpist ja kaardist. Rajale tuli kokku 31 punkti, millest osa oli toodud ära fotodena ja osa olid klassikalised kontrollpunktid. Kaart ise nägi välja selline:

Luunja 7. Matkamäng – Seiklusorienteerumise kaart

Rajale tuiskas 20 võistkonda, kellest 13 liikus jala ja 7 võistkonda olid ratastel. Üsna varsti sain kõne ühelt osalejalt, et punktist 27 ei leia enam kuulutust, kus peal on roheline mosse. Bussipeatuses oleks pidanud nägema sellist pilti:

KP27 Bussipeatus – Mis on mosse registreerimisnumber?

Peale kõnet muutsin seikluse äpis teksti, et mosse on kadunud ja vastuse variant on 407MAA. Järgmisena tuli kõne punkti 14 kohta. Punktis 14 oli rada planeerides üks vana traktor. Arvasin, et see traktor pole mitu aastat liikunud ja ei liigu ka järgmised paar aastat. Oh seda üllatust kui täna oli traktor kadunud ja pidi kuskil põllul tööd tegema. Osalejad oleks pidanud nägema sellist pilti:

KP 14 – Kadunud traktor

Lõpuks said kõik tiimid, kelle träkk viis bussipeatusse või traktori endisse asukohta need punktid oma skoorile juurde. Lisaülesandena tuli tiimidel teha ka 5 pilti rajalt ja need korraldajale saata. Tehtud pilte saab näha Seiklusministeeriumi Facebooki lehel

Parimatel tiimidel kulus raja läbimiseks natuke üle tunni. Ratta klassi kiirem tiim jõudis kohale 1 tunni ja 3 minutiga. Jalgsi tiimi parim tulemus oli 1 tund ja 8 minutit. Seikluse pingerida oli lõpuks selline:

Luunja 7. Matkamäng Seiklusorienteerumine 27.09.2020

Luunja 7. Matkamäng Seiklusorienteerumine 27.09.2020

Seikluse tulemusi ja osalejate teekondi näeb siit: https://nutilogi.web.app/Luunjaseiklus2709

Tulemuste nägemiseks vali menüüst Results ja teekondade nägemiseks vali Tracks ning replay.

Aitäh kõigile osalejatele ja Kaidole kutse eest!