Isadepäeva Autoorienteerumine Rakveres on saanud ajalooks! Aitäh Põhjakeskus kutsumast ja aitäh kõigile rajale läinud 32-le tiimile. Võistlus oli väga pingeline ja esimene koht käis käest-kätte. Lõpuks suutis oma paremuse maksma panna võistkond Sinine. Teise koha saavutas võistkond Hippo ja kolmanda koha saavutas võistkond Kai.

Kuidas kellelgi läks saab vaadata siit: https://nutilogi.ee/ao/420
Võistkondade teekondi saab näha siit: https://nutilogi.ee/ev/420

Rajal oli kaks punkti, mis valmistasid peavalu paljudele tiimidele. Punkt nr 43 oli oma kohast jalutama läinud. Kui ma nädal tagasi käisin rada ettevalmistamas, siis oli pilt punktis selline:

Autoorienteerumise KP43 – Infotahvel, mida tänaseks enam selles kohas ei ole!

Mõni tiim suutis punkti vastuse siiski välja uurida, aga üldkokkuvõttes ei läinud see punkt kellelgi arvesse. Teine suurem komistuskivi oli punkt nr 44, kus enamus tiime ei süvenenud piisavalt ja pani vastuseks Rakvere pangahoone arhitekti. Tegelikult oli vaja natuke edasi lugeda ja vastuseks oli vaja Viljandi pangahoone arhitekti.

Autoorienteerumise KP44 – Punkt, mille õige vastus oli Karl. Enamus tiime pani vastuseks Ferdinand

Võistluse ajal helistasid mulle kaks maaomanikku, keda häiris autode voorimine nende kinnistu ees. Üks oli KP14 ja teine oli KP29 juures. Suhtlesime pikalt ja üks maaomanik tuli ka staapi asju selgitama. Jõudsime rahumeelsele kokkuleppele ja vabandasin nende ees. Probleeme valmistasid keelumärgi rikkumised, haljasalale sõitmine ja liigne kihutamine hoovialadel. Kahjuks oli 32 tiimi peale kokku 113 kiiruseületust, mida on ilmselgelt liiga palju.

Suurima rikkumiste arvuga oli võistkond Linnumetsa, kes suutis kiirust ületada lausa 37 korda. Tänan neid tiime, kes suutsid oma kiirused kontrolliall hoida. Ilma liiklusrikkumisteta suutis raja läbida 15 tiimi.

Põhjakeskuse Isadepäeva Autoorienteerumine Rakveres 09.11.19

Aitäh kõigile osalejatele ja loodan, et kohtume juba varsti mõnel seiklusel!

Joonas Väärtnõu
Korraldaja