12. jaanuari hommikul kogunes 30 vaprat tiimi Laagrisse, et võtta ette teekond Tallinnast Hiiumaale. Raja esimene osa oli 43 punktiga joon-orienteerumine, kus oli ka 6 ajakontrollpunkti. Kontrollajaks oli 4 tundi ja osalejad pidid jõudma 14.30 praamile. Kiiremat ja täpsemat sõitu näitas võistkond Roadkill, kes oli esimesena sadamas ja tulemuste järgi ka kõige täpsemini aega sõitnud võistkond! Enne laeva väljumist oli ärevust õhus, kuna paar tiimi oli veel rajal. Õnneks lahenes kõik hästi ja ka viimased tiimid jõudsid viimasel minutil praamile.

Kordasime üle reeglid ja rääkisime kaardist!

Praamil oli aega natuke hinge tõmmata ja juba Heltermaalt algas raja teine osa. Kavas oli 3 tunnine valikorienteerumine, kus hakkas juhtuma! Päris mitu tiimi otsustas valida ühe lühema tee üle karjamaa, mis sai neile saatuslikuks.

Võistkonnad Maailmarekord, Jenkasangad ja Sovhoos VÕIT veetsid rohkem kui 2 tundi põlvini vees ja üritasid päästa, mis päästa annab. Küll tõmmati, küll lükati ja lõpuks said kaks esimest oma jõududega välja. Sovhoos VÕIT tõmmati võistkonna Vahemetsa poolt välja peale võistlust.

Team Vahemetsa aitab Raddilac-i meeskonda, ehk NSVL vs USA.

Team Võit sõitis jääaugus tagasilla kõveraks ja Hiiumaalt lahkuti kaasvõistlejate autos

Maailmarekord veetis vees kõige kauem aega

Võistkond “Sääsed” oma masinat uputamas

Võistluse lõpp oli Kärdlas Rannapaargus ja enamus tiimidest jõudis kohale õigeaegselt. Ootasime ära mõne hilinejad, sõime kõhu täis ja autasustasime parimaid. Peale ametlikku osa jätkus pidu juba vabamas õhkkonnas ja seda kuni kella 4-ni.

Iga osaleja sai endale oma tiimi sõiduvahendi pildiga meene

Korraldajana jäin üritusega rahule ja loodan, et ka osalejad said rajalt teada midagi uut ja kokkuvõttes jäid kõlama positiivsed noodid. Järgmisel päeval oli tore näha võistlejaid taas laeval. Rohukülas laevalt lahkudes ei tahtnud enam Team Vahemetsa UAZ käivituda ja nii sai seda remonditud nii sadamas kui Haapsalus. Kahjuks elulooma masinast ei saanud ja nii ta köie otsas koju jõudis.

Lahkumine Hiiumaalt

Seiklused ei lõppenud Hiiumaal ja UAZ jõudis koju köie otsas.

Võistluse koondtulemused: https://nutilogi.vessmann.ee/ao/337
Võistluse Hiiumaa osa tulemused: https://nutilogi.vessmann.ee/ao/340

Hiiumaa osa teekonnad: https://nutilogi.ee/Hiiu19 (Nähtav vaid süle- ja tahvelarvutis)
Mandri osa teekonnad: https://nutilogi.ee/Rohu19 (Nähtav vaid süle- ja tahvelarvutis)

Võistluse järelkaja ja pildimaterjal osalejatelt: https://www.facebook.com/events/2156691257983039/

Tagasiside ja mõtted on oodatud: Joonas@seiklusministeerium.ee