Karge laupäev tõi Keilasse seiklema 31 võistkonda, kellest 8 võistkonda läksid rajale Youngtimer klassis ja 24 võistkonda seikles Vabas klassis. Kuna võistlus toimus ühisstardist, siis 31 tiimi üheaegne stardist lahkumine oli paras kaos, aga kõik said ilusti minema. Live-s teekondi jälgides oli näha väga mitmeid erinevaid taktikaid, aga kaks tiimi eristusid teistest juba võistluse alguses. Nendeks olid tiimid Roadkill(saavutas 1. koha Youngtimer klassis) ja tiim Bernardi Talverõõm(saavutas 2. koha Vabas klassis). Omavahel kohti vahetades olid tulemused peale 1 tundi sellised: 

Nagu tulemustest näha, siis hilisem Vaba klassi võitja Kukemuna on alles 5-l kohal ja Vaba klassi kolmas tiim kohal number 8. Kuna võistlusel oli esmakordselt kasutusel orienteerumistingmärkidega kaart, siis see tegi võistluse üpris keeruliseks just teede nähtavuse osas.  Teede värv sulandus ümbritseva kaardiga ja mida suurem oli tee, seda raskem oli seda kaardilt märgata. Peale 2,5 tundi olid tulemused sellised:

Tabelit vaadates on näha, et suure tõusu on teinud võistkond Karusaar, kes on tõusnud kokkuvõttes kõrgele 4-le kohale. Esikolmikusse on tõusnud ka Kukemuna, kes oma paremuse just raja lõpuosas maksma pani. Pidevalt ka üldarvestuses juhtival kohal olnud võistkond Roadkill jäi oma madala autoga paaris kohas Paldiskis punktide 14-15 vahel kinni ja raja lõpuosa läks väga raskeks. Samas kohas oli sügava vee, jää ja pehme pinnasega probleeme ka teistelgi tiimidel, aga õnneks said kõik liikuma.  Siin ka pilt võistkond Roadkill autost peale sõitu:

Seekord märkisin kaardile ära rekordilised 18 kohta, kus mõõtsin osalejate kiirust. Suurest kohtade arvust hoolimata oli kiiruste ületusi minimaalselt. Kahjuks läks kahe võistkonna hea tulemus just nende ületuste nahka. Võistkond Allveelaevnikud rikkus reegleid 8-l korral ja sellest saadud 40 karistuspunkti langetasid nad üldarvestuse kolmandalt kohalt kaheksandaks ja võistkond Libekala, kes ühe rikkumisega jäi ilma esikolmiku kohast. Kokkuvõttes olid võistluse tulemused järgmised: Youngtimer klassi võitis Roadkill. Teiseks tuli võiskond Squad ja kolmandaks tuli võistkond Rohelised. Vabas klassis tegi parima tulemuse Kukemuna. Teise koha saavutuas Bernardi talverõõm ja kolmandaks tuli võistkond Vennad. Ülejäänud tulemustega saab tutvuda siin:

Keila etapi tulemused
Keila etapi teekonnad (Nähtav vaid süle, tahvel- või lauaarvutiga)
Võistluse kaart 1 ja Võistluse kaart 2

Jaga rajal tehtud pilte ja tekkinud emotsioone ürituse Facebooki lehel või saada need Joonas@seiklusministeerium.ee

Kohtumiseni juba järgmisel etapil 05. jaanuaril Pärnumaal stardiga Lihulast. Registreerimine on juba avatud! 

Paremusjärjestus ka pildina: