Autoorienteerumise võistlus “Hirmul on suured silmad” tõi rajale 29 võistkonda, kellest 7 võistles Youngtimer klassis ja ülejäänud 22 võistlesid Vabas klassis. Rajal olnud 60-st kontrollpunktist suutis läbida kõik vaid võistkond Kukemuna, kes saavutas Youngtimer klassis ülekaalukalt esimese koha. 59 punkti suutis läbida võistkond Hõbesälg, kes võttis võidu Vabas klassis.

Võistlusrada oli märgitud kahele kaardile. Võistluse põhikaart oli mõõtkavas 1:13000 ja lisakaart Pirita rannast orienteerumispunktidega mõõtkavas 1:5000. Lisaks oli osa punkte toodud ära vihjete ja fotodena. Osa punkte tuli põhikaardile mõõta suurelt Maarjamäe kaardilt. Enamus võistkondadest sai selle ülesandega edukalt hakkama. Nagu ka tulemused näitavas, siis “päris” orienteerumiskaardiga ei tekkinud ka kellelgi probleeme ja metsa peidetud helkurtähed leiti ilma suurema vaevata.

Rajal oli ka punkte, mis pakkusid “elamusi” täie raha eest. Punkti 18 vahetus läheduses olid pesa teinud kodutud. Päeval punkti sinna viies, olid nad vist ringreisil, aga õhtuks olid nad tagasi staapi jõudnud. Ennast lõkke ümber soojendades oli nende üllatus väga suur, kui järjest tiime nende pessa saabuma hakkas. Sama üllatunud olid ka võistlejad, aga kõik sujus siiski ilma suuremate probleemideta. Sarnaseid elamusi pakkus punkt nr 11, kus päevasel ajal punkti võtta oli päris lihtne, aga pimedas oli see paras väljakutse. Paljud tiimid olid just selles punktis saanud jalad märjaks ja riided mustaks mudasest kaldast alla libisedes.

Omaette saavutus on ka võistkond Roadkilli punkt nr 17 võtmine. Pimedas mudasest kaldast Maarjamäelt panga peale “Savisaare kiriku” juurde ülesse ja uuesti alla minna nõuab ikka kõva julgust.

Tunnen kaasa ka võistkonnale Bernard. Võistkond Bernard sõitis oma autoga ühe metallist varda otsa nii õnnetult, et varras tungis läbi kütusepaagi(Vaata pilti). Läbi häda jõuti tilkuva masinaga koju! Siiski suudeti võistlus lõpetada igati tubli neljanda kohaga.

Aitäh kõigile osalejatele. Loodan, et oli meeleolukas õhtu.

Võistluse tulemused
Võistkondade teekonnad ja punktide asukohad 

Uute kohtumisteni!