Laupäeval, 20. jaanuaril, toimus Autoorienteerumise Talvekarika 1. etapp suunal Tallinn-Pärnu. 194 km rajale startis 30 võistkonda, kellest 27 jõudis ka finishisse. Rajal oli 55 kontrollpunkti ja sellele lisaks 7 ajakontrollpunkti, millesse tuli jõuda etteantud keskmise kiirusega. Kuna rajaolud on libedad ja lumised, siis ideaalaja püüdmine oli päris keeruline ja see tõi kaasa ka hulga kiiruserikkumisi. Paljudele tiimidele tekitas segadust ka seikluse äpp ja selle kasutamine. “Tänu” sellele pidime võistluse autasustamise lükkama edasi järgmise etapi algusesse ja tulemused said valmis alles pühapäeva õhtuks. Oma osa mängis ka korraldaja poolne “ämber”, kus stardist väljuv rajalõik oli kinni ja vasakpöörde asemel sai teha ainult parempööret. Rada kontrollides sõitsin kogemata ühelt ringilt valesti ja kuna jõudsin samale teele, siis ei pidanud vajalikuks õiget teed kontrollida. Sellest tulenevalt pidid 9 esimest startinud tiimi tegema 4km lisaringi ja aja arvestus läks puusse. Õigluse huvides korrigeerisin 9 esimese tiimi esimese akp aega ja kõik said selleks ideaalaja, millega oleks pidanud punkti jõudma. Paljudele tiimidele valmistas probleeme ka punkt nr 28 Märjamaal, kus teeäärselt infotahvlilt tuli kirja panna päevaprae hind. Kuna paljud seda ei näinud, siis mindi söögikohta hinda küsima. Aga söögikoht oli tõstnud prae hinda 30 senti ja oli väga kuri, et miks tahetakse teada, et palju see eelmine nädal maksis. Pärast põgusat vestlust söögikoha omanikuga laabus kõik hästi ja sooviti edu võistluseks. Aga kes siis võitis?

Võistluse võitis võistkond Bernard strikes again, kes kogus 17 trahvipunkti. Teise tulemuse sai võistkond Squad, kes kogus 19 trahvipunkti. Kuna nemad võistlesid Youngtimer klassis, siis neile selle klassi esikoht. Vabaklassi teise koha saavutas võistkond Libekala (28 trahvi) ja kolmanda koha võttis võistkond Praali (34 trahvi). Youngtimer klassis saavutas teise koha võistkond Suitsupääsuke (60 trahvi) ja kolmandaks tuli võistkond No magic (122 trahvi). Mõlema klassi esikolmikud autasustame sarja II etapi stardis.

Kuidas läks ülejäänud võistkondadel saab vaadata SIIT

Võistkondade teekonnad on näha SIIT

Kuna võistlusel oli palju kiiruseületamisi, mida me seekord arvesse ei võtnud, siis sellest lähtuvalt rakendame järgmiseks etapiks kollast kaarti kõigile tiimidele, kelle kiirus läks sel võistlusel üle 100 km/h. Kollane kaart tähendab seda, et kui järgmisel etapil peaks juhtuma rohkem kui 1 kiiruse rikkumine, siis tuleb alustada ülejärgmist etappi(või ülejärgmist võistlust) – 50 punktiga. Ja nii hakkabki edaspidi olema. Kollase kaardi saavad seekord: JMKE, Abiks Ikka, November20, Tiigrikiisud, Tarven, Vändra RX, Rajad, Quercus, Pohlak, Pimerestoran, Maalt ja hobusega, Juta Koppel, Not fast – just Furious.

Aitäh kõigile osalejatele ja loodan, et kohtume juba järgmisel etapil 24. veebruaril Risti ja Turba ümbruses. Info ja registreerimine on avatud: www.seiklusministeerium.ee/talvekarikas2402