Seiklusorienteerumise sari Avastades viis seiklejad seekord Sauele ja järjekorras 18-s seiklus tõi rajale 81 tiimi. Rajale tuli 40 punkti ja et seiklus põnevam oleks, siis kaasasin Saue kõrval oleva Vanamõisa küla ka seiklusse. Rõõm on oli tõdeda, et Saue areneb kiirelt ja silmailu pakkus uus lipuväljak koos uue vallamajaga. Seiklusliku vigurina sai kaardile lisatud 3 valget ristkülikut, et natuke jälgi segada. Seikluskaart tuli lõpuks selline:

Saue seiklusorienteerumise kaart – Avastades Sauet 14.05-23.05

Saue on armas aedlinn, kus 2017 aasta andmetel elab 5731 elanikku. Sõites mööda väikseid tänavaid lootsin leida sarnaselt Sindile “Kauni kodu” tahvleid majadel. Kahjuks või õnneks suutsin leida vaid ühe sellise sildiga maja. Kui sa tead Sauel veel mõnda sellise sildiga maja, siis anna julgelt märku:

KP95 – Kaunis Kodu aastast 2017

Hea raja planeeringu ja -valiku puhul tuli kõiki punkte võttes seikluse distantsiks 15-16 km. KP77 viis paljud tiimid (Kuuse)Metsa tänavale, kus maja seinalt tuli lugeda kuuski. Küsimus äpist: Metsa 23 maja – Mitu kuuske on maja numbri kohal? Peale ühe osaleja kõnet tabasin ära, et tegemist ei olegi lihtsalt Metsa tänavaga, vaid kuused olid osa tänava nimest. Oh mind lolli 🙂

Kuusemetsa 23 – Kontrollpunkt 77

Seiklusrada viis mind ka kaunisse Laululava parki ja esimest korda jäi mulle silma päiksekell. Uurisin ja puurisin, aga selle tööpõhimõtet ma kuidagi lahti ei hammustanud. Selle kella numbrid algasid 7-ga ja lõppesid 18-ga. Kas see ongi üldse päiksekell?

Kui see on päikesekell, siis kuidas see töötab?

Seiklusele panin seekord ka ühe tähelepanu küsimuse ja selleks sai Vanamõisa külas asuv piirkonnakaart. Küsimus äpist: KP99 – Piirkonnakaart – Vanamõisa kaardi mõõtkava? Õige vastus oleks 1:2500, aga 28 tiimi pani vastuseks 1:14500

KP99 – Vanamõisa kaardi mõõtkava? 28 tiimi valmis vastuseks 1:14500

9 päeva jooksul käis rajal 81 tiimi, kes seiklesid kolmes erinevas klassis. Seiklejate klassi pingerida oli selline:

Seiklusorienteerumine – Avastades Sauet 14.05-23.05 Seiklejate seiklusklass

Nautijate klassis seikles 32 tiimi:

Seiklusorienteerumine – Avastades Sauet 14.05-23.05 Nautijate seiklusklass

Rattaga käis rajal 10 tiimi:

Seiklusorienteerumine – Avastades Sauet 14.05-23.05 Ratas seiklusklass

🚴 Ratas – 10 tiimi
🦸‍♂️ Seikleja – 39 tiimi
👨‍👩‍👦 Nautija – 32 tiimi

Kuidas kellelgi läks? Tulemusi näed siit: https://nutilogi.web.app/AvastadesSauet

Vasakult ülevalt menüüst vali results. Seiklejate teekondi näed valides Tracks ja valides Replay. Valikutest vali ühisstart ja alt äärest saad valida mahamängimise kiirust. Show KP-s paneb punktid kaardile. Tulemuste lehel tiimi nimel klikkides on näha ka õiged ja valed vastused.

Aitäh kõigile seiklejatele!