Päikseline ja väga kuum laupäeva hommik Tõstamaa kesk alevikus oli täis saginat, tantsu ja laulu. 8. augustil algasid Tõstamaa osavallapäevad ja selle ürituse raames ka üks vahva autoorienteerumine. Enne starti saime nautida kohalike isetegijate kultuuriprogrammi ja natuke enne kella 11-st said ka autoorienteerujad rajale. Seekord koosnes rada 51-st punktist ja kahest A3 formaadis kaardist, mis omavahel kokku käisid.

Seikluskaart 1 – Tõstamaa autoorienteerumine 08.08.2020

Tõstamaa autoorienteerumine 08.08.2020 Kaart 2

Laupäeva hommikuks oli kohale jõudnud 18 tiimi, kellest 16 startis vabas klassis ja vaid kaks tiimi võttis mõõtu youngtimer klassis. Peale stardipauku läksid osalejad rajale ja mina jäin nautima kultuuriprogrammi. Sain hea muusikaelamuse ansamblilt Doo Ork ja mõnusa toiduelamuse Sõprade Juures kodukohvikust.

Üsna varsti hakkasid osalejad tulema tagasi ja ootamatusena selgus, et uus seikluse äpp arvestab kiiruse trahve valesti. Kuna probleemi ei õnnestunud kiirelt lahendada, siis selgus paremusjärjestus kiiruse trahve arvestamata.

Vabaklassi pingerida oli väga tihe ja otsustavaks said vaid minutit. Suure eelise ja 30 lisapunkti andis fotolavastuste tegemine. Vabaklassi pingerida oli lõpuks selline:

Vabaklassi tulemused – Tõstamaa autoorienteerumine 08.08.2020

Youngtimer klassis sõitis päeva parima aja võistkond Putukas, keda toetasid koduseinad.

Youngtimer klassi tulemused – Tõstamaa autoorienteerumine 08.08.2020

Lisaks oli võistlusel ka avatud rada neile, kes laupäeval starti ei jõudnud ja tahtsid ikkagi rajale minna. Kokku oli selliseid tiime 4 ja selle klassis oli pingerida selline:

Avatud raja tulemused – Tõstamaa autoorienteerumine 08.08.2020

Aitäh kõigile osalejatele ja loodan, et igaüks sai rajalt midagi uut teada.

Seikluse tulemusi ja teekondi näeb siit: https://nutilogi.web.app/tostamaa2020

Mõnusat seiklusrikkast suve!

Joonas Väärtnõu