9. juunil alustas suvine seiklusorienteerumiste sari, mis sai nimeks Avastades. Esimese seiklusena võeti suund Keila poole. Seikluse rada oli avatud 6 päeva ja selle aja jooksul jõudis rajale 63 tiimi. Osalejate ülesandeks oli leida ülesse rajale peidetud punktid.

Enne starti said osalejad enda e-mailile kaardi lingi, mis seekord nägi välja selline:

Avastes Keilat – Seiklusorienteerumise kaart

Peale stardi vajutamist raudteejaama kella all said osalejad teada ka punktide asukohad. Punkt asus kuskil ruudus, mille mõõdud olid 160×160 meetrit. Tulemustest vaadates olid kõige keerulisemad punktid 99, 98, 93 ja 72.

KP 99 ja KP 72 olid ühed raskemini leitavad punktid.

Nii mind kui väga paljusid tiime ajas segadusse see Kauni Kodu auhind(KP 72). Enamus tiime välistas linnavalitsuse maja ja nii see punkt leidmata jäigi. Huvitav miks on antud majale, kus pole ühtegi korterit Kauni Kodu tiitel? KP99 oli tänavasillutisel ja paljud tiimid jalutasid sellest lihtsalt mööda:

KP 99 – Linnavalituse ees lipumastide juures

Kui punktiringid kaardile panna oleks olukord palju lihtsam.

Punktiringid teeks asja liiga lihtsaks

Perede klassis jõudis rajale kokku 27 tiimi ja pingerida oli selline:

Harrastajate klassis jõudis rajale 23 tiimi

Ratastel oli seekord seiklemas 13 tiimi.

Seikluse tulemusi näeb siit: https://nutilogi.ee/ao/472
Osalejate teekondi ja rajavalikuid näeb siit: https://nutilogi.ee/ev/472

Rajal olnud punktide pilte näeb Seiklusministeeriumi Facebooki lehe albumist