Sel aastal toimus Saare Seiklus Hiiumaal juba viiendat korda. Viimase nelja aastaga on Hiiumaa nii risti ja põiki läbi sõidetud, et seekord oli kõvasti peamurdmist, et mis punkte kasutada ja mida välja jätta. Lõpuks sai tehtud valik 100 punkti osas ja loodan, et lõppkokkuvõttes jäid osalejad rahule.

Stardis said osalejad enda kätte neli A3 formaadis kaarti + ühe fotode lehe. Fotode lehel olid toodud ära 20 punkti suvalisest kohast rajalt teiste punktide vahelt ja mitte kohalikuna oli neid päris keeruline leida. Osa tiime kasutas kohalike abi ja see tõi ka edu.

Saare Seikluse fotoleht – Juubelisõit 11.07.2020 Hiiumaal

Lisaks oli esimesel võistluskaardil toodud ära mõned punktid koordinaatidena ja 20 Kärdlas asuvat punkti olid peidetud ühe vana Kärdla kaardi peale.

Saare Seikluse võistluskaart nr 1

Kärdlasse peidetud punktid asusid vana võõrastemaja küljes oleva kaardi peal ja olid sinna kleebitud fragmentidena. See võttis mõnel tiimil juhtme korralikult kokku ja tekitas korralikult segadust. Kui kaart oleks terve olnud, siis oleks pilt olnud selline:

Saare Seikluse Kärdlas asuvad punktid

Seiklusele oli plaanitud kuni 10 lisaülesannet, aga käiku läks neist 5 ja oma osa mängis selles Hiiumaale jõudnud torm, kus enamus päeva möödus metsiku tuule ja vihmasajuga. Kaks ära jäänud ülesannet oli plaanitud vette ja üks Käina kardirajale. Kahjuks ilma vastu ei saanud ja nii sai oma oskusi panna proovile elektritõuksiga sõites, seiklusrajal ronides, saalihoki palliga märki tabades, autoga palli väravasse ajades ja vanakooli miinimängu mängides. Kõige keerulisemaks tegevuseks oli miinimängu mängimine. See vana legendaarne Minesweeper 🙂

Vanakooli miinimäng, mille lahendamine käis nii mõnelegi tiimile üle jõu.

Lisaülesannete lahendamise tegi keeruliseks see, et tiimid ei teadnud, et mida, kus ja millal tegema peab. Lisaülesande asukoht tekkis kodulehele 1 tund enne lisaülesande avamist ja kui tiim oli parasjagu teiselpool saart, siis oli väga keeruline õigeaegselt tagasi jõuda.

Lisaülesannete eest saadud punktid

Seekord oli seiklusel kaks võistlusklassi: Youngtimer klassis said sõita tiimid, kelle auto oli aastast 1996 või vanem. Selles klassis startis 10 tiimi. Vabas klassis puudusid piirangud ja seal läks rajale 15 tiimi.

Saare Seiklus – Juubelisõit 11.07.2020 Vabaklassi tulemused

 

Saare Seiklus – Juubelisõit 11.07.2020 Youngtimer klassi tulemused

Päeva kaks parimat aega sõideti välja Yougtimer klassis, kus määravaks sai koduväljaku eelis.

Seikluse tulemused: https://nutilogi.ee/ao/480
Seikluse teekonnad: https://nutilogi.ee/ev/480
Seikluse jaoks tehtud videod ürituse Facebooki lehel: https://www.facebook.com/events/296001291559649/

Aitäh kõigile osalejatele ja loodan, et olenemata kehvast ilmast jäi seiklusest positiivne mälestus. Pärast mõnigast kaalumist otsustasin, et järgmisel aastal Saare Seiklust Hiiumaal ei toimu ja seiklemiseks peab valima mõne teise saare.

Seiklusteni,

Joonas