16. märtsil toimunud Retro Night Race 17 tõi starti 38 võistkonda. Neist 18 sõitis Retro klassis ja 20 võttis mõõtu Vaba klassis. Vinge tulemus, arvestades seda, et osalejad ei teadnud, mis neid ees ootab. Vahetult enne starti saadi teada võistlusülesanne, milleks oli leida 30 bussipeatust, milles sisaldub sõna Mägi või Mäe. Punktide nimi ja asukoht tuli igal meeskonnal ise välja nuputuda. Võistlus oli pingeline mõlemas klassis ja tore oli näha osalejate pühendumust ja kiiruspiirangutest kinnipidamist. Tundus, et tahtlikult ei ületanud kiirust üksi tiim. Võistluse tulemused leiab SIIT

Retro klassis tegi võimsa sõidu võistkond Kukemuna Ford Sierraga. Teiseks tuli võistkond Mini autoks oli Rover Mini ja kolmanda koha hõivas võistkond Saabakad, kes sõitsid Saab 900-ga. Vabaklassis võitis võistluse võistkond Hõbesõlg Toyotaga. Teiseks tuli võistkond TuleMõistusKoju ja kolmanda koha hõivas võistkond RMK.

Kuidas võitjad lahendasid rajavaliku ja kuidas sõitsid sina? Seda saad vaadata SIIT.  Avanevalt lingilt saad vaadata nii enda kui ka teiste teekondi, kiirusprofiile ja panna võistluse käima ühistardist. Kaardil on näha ka punkti kohad, mis ei pruugi olla päris tsentris. Bussipeatused, mis võistlusel kasutusel olid on järgmised:

Retro Night Race punktide asukohad ja peatuste nimed

Nagu näha, siis on punkte 31. Kogemata oli mul kahe silma vahele jäänud peatus Pühamägi, mille läbimise fikseerisin osalejate träki ja saadetud sõnumite järgi.

Andke ka tagasisidet, et kas selline formaat, kus alles stardis oma ülesande teada saate oli ok, või eelistaksite ikka kaardi järgi sõita? Tagaside on oodatud: Joonas@seiklusministeerium.ee

Joonas Väärtnõu
Seiklusministeerium