Jõgeva linna seiklusorienteerumine tõi 4 päeva jooksul kahele seikluse rajale kokku 81 võistkonda 253 osalejaga. Autoseiklus rajale jõudis täpselt 40 võistkonda ja tiimide ülesandeks oli läbida 4 tunni jooksul võimalikult palju punkte Jõgeva linnas ja linnaümbruses. Osalejate käsutuses oli kaks kaarti, mis käisid külgepidi kokku:

Autoseiklus  Kaart 1 – Paljudele tiimidele valmistas peavalu punkt 99, mis oli toodud ära koordinaatidena punases kastis.

Autoseiklus Kaart 2 – Väga paljud tiimid eksisid punktiga nr 79

Autoseikluse rada oli suhteliselt lihtne ja viis osalejad 120-km pikkusele ringile. Paljud tiimid eksisid punktiga 79, kus mälestuskivilt oli küsitud kooli asutamise aega. Teine suurem eksimise koht oli punkt 78, kus oli küsitud Jõgava linnakaardi mõõtkava. Üsna mitu tiimi helistas ja küsis, et kuhu on kaardilt jäänud punkt nr 99, et kuidagi ei õnnestu seda leida. KP99 oli toodud ära koordinaatidena punases kastis, mis jäi lihtsalt märkamatuks.

KP78 – mis on Jõgeva linnakaardi mõõtkava – Paljud tiimid vastasid selles punktis vastusena 1:4000

KP 79 – Koolihariduse algus? Paljud tiimid valisid vastuseks 1965

Seiklusel sai teenida lisapunkte ka fotode eest. Autoseikluse rajal laadis foto Facebooki 20 tiimi ja kui tulemusi vaadata, siis oli fotodel suur roll. Kes ja mis pildiga säras, seda saab vaadata ürituse Facebooki lehelt: https://www.facebook.com/events/564302081148049/

Võistlejate tulemusi näeb siit: https://nutilogi.ee/ao/468
Võistlejate teekondi näeb siit: https://nutilogi.ee/ev/468

 

Jalgsi ja ratastega tiimidele valmistasin ette seiklusraja Jõgeva linnas. Sel rajal oli kokku 39 punkti, millest 4 olid sudoku lahendused. Tulemusi vaadates oli sudoku ka üks raskemaid asju, sest paljud tiimid eksisid just seal õige vastusega. Osalejad said endale seikluskaardi, kus olid ka mõned vigurid. Üks osa kaardist oli keeratud peegelpilti ja üks osa oli jäetud valgeks alaks. Lisaks oli 6 fotopunkti. Taas sain nii mõnegi kõne, et kas kaart on praak?

Jõgeva 82 – Seikluskaart

Jõgeval ringi jalutades sain aimu, et tegemist on väga ägeda linnaga ja väga suurt rolli mängib selles Betti Alver. Väga paljudes kohtades on just teda mainitud, mälestatud ja kujutatud. Minu jaoks oli väga huvitav koht küüditatute mälestusmärk, kus oli neli tooli. Kahel toolil olid küüditamise kuupäevad, aga kaks tooli oli ilma aastaarvuta. Miks?

KP94 – Kaks tooli on aastaarvudega

KP94 – Kaks tooli on jäetud varuks?

Et seiklus oleks võrdsem, sai seigelda kahes klassis. Rajale sai minna rattaga ja seda võimalust kasutas 9 tiimi:

Rattaseikluse tulemused

Jalgsi läks rajale 32 võistkonda ja pingerida tuli selline:

Jala läks rajale 32 tiimi ja pingerida on just selline

Võistlejate tulemusi näeb siit: https://nutilogi.ee/ao/469
Võistlejate teekondi näeb siit: https://nutilogi.ee/ev/469

Aitäh kõigile osalejatele ja loodan, et suutsin pakkuda midagi uut ja põnevat.

Uute seiklusteni!

Joonas Väärtnõu
Seiklusministeerium